Update naar FinDock 2.0 verbetert donatieproces Black Jaguar Foundation

Non-profitorganisatie Black Jaguar Foundation zet zich samen met lokale landeigenaren in voor het herstellen van de verbinding tussen het Amazone regenwoud en de zuidelijker gelegen savanne –de Cerrado– door het creëren  van een groene corridor langs de Araguaia rivier door middel van herbebossing. Black Jaguar Foundation wil zo de biodiversiteit terugbrengen en het leven van alle toekomstige generaties verbeteren. Hiervoor is de organisatie onder andere afhankelijk van donaties, die voor consumenten veelal via de website binnenkomen. Om dit donatieproces te optimaliseren voerde Sidekick-IT onlangs een upgrade door in de FinDock plug-in.

Doneren met FinDock

Stel: je draagt het doel van Black Jaguar Foundation een warm hart toe en je wilt graag voor maar €5,00 per boom bijdragen aan de herbebossing van de Araguaia Biodiversiteit Corridor. Je gaat naar www.black-jaguar.org en kiest voor ‘Doneren’. Je vult het formulier in waarin je aangeeft hoeveel bomen je wilt doneren en of je dit eenmalig of periodiek wilt doen én of je de bomen namens jezelf wilt doneren of dat je dit uit naam van iemand anders wilt doen. Het lijkt nu alsof je op de website blijft en het hele proces op de site wordt uitgevoerd, maar in werkelijkheid draait achter de schermen FinDock, een applicatie die de donaties op de website verwerkt.

FinDock 2.0 sneller en stabieler

Voor donateurs is het niet altijd duidelijk dat bij een donatie een proces achter de schermen wordt opgestart en er allerlei acties, zoals het registreren van de betaling, het samenvoegen van gegevens en een veiligheidscheck in werking worden gesteld. Dit proces neemt tijd in beslag en juist die tijd wordt door donateurs ervaren als een onzekerheid in het proces en leidt soms zelfs tot irritatie en het verlaten van het donatieproces. Om te waarborgen dat donaties continue veilig en vooral ook sneller in een stabiele omgeving worden afgehandeld, voerde Sidekick-IT onlangs voor Black Jaguar Foundation een upgrade uit naar FinDock versie 2.0. Ook de koppeling die de data van het ingevulde formulier doorgeeft aan het FinDock-betalingsproces werd aangepast aan de upgrade.

Black Jaguar Foundation tevreden over verbeterd donatieproces

FinDock 2.0 werkt sneller en beter en is inmiddels de standaard bij Black Jaguar Foundation. Eric Schoorl, campagnecoördinator Black Jaguar Foundation: “De upgrade verbetert de uitwisseling van data met het Mollie betaalplatform. De betaling is aan de kant van de donateur nu sneller en men hoeft niet meer te wachten op het betaalscherm, wat in het verleden kon leiden tot het afbreken van de betaling. Belangrijkste is dat we met de upgrade voorkomen dat donateurs vastlopen in het betalingsplatform en wij als goed doel mogelijk inkomsten mislopen.”

Het belang van updates

Tim de Hoog, projectmanager bij Sidekick-IT: “Als bedrijf vinden wij het belangrijk om de nieuwste versies van plug-ins en applicaties te gebruiken voor onze klanten. Dit maakt websites en processen stabieler, het meest veilig en het geheel werkt het snelst. Oude versies kunnen soms zelfs niet meer ondersteund worden. Vanuit dit oogpunt houden wij graag alles up to date voor het beste resultaat.”

Boomcertificaten

Na het realiseren van de versnelling in het donatieproces zijn er bij Black Jaguar Foundation nog een aantal wensen voor de toekomst. Eric Schoorl: “Zoals het verder automatiseren van de terugkerende donaties, betere verwerking van de data in ons CRM en verbeterde communicatie met onze sponsoren. We hopen natuurlijk dat het aantal donaties zal stijgen en daar kan een automatiseringsslag ons mooi bij helpen.”

Ook interessant...

Jean-Pierre is full stack developer én turnfanaat
Nieuwe importfunctie verbetert efficiëntie en communicatie GLEAN Study Manager RIVM
In gesprek met... Kyllian Warmerdam, Junior Web Developer
Sidekick-IT maakt informatie trials kankeronderzoek beter toegankelijk
Stadlander biedt huurder gericht informatie over eigen wijk
“Onze software-oplossingen op maat passen naadloos binnen een klantspecifiek bedrijfsproces”

waar kunnen we jou mee helpen?