WordPress-Findock koppeling Salesforce

Donaties goede doelen afgehandeld in Salesforce door WordPress-Findock plugin

De uitdaging

De customer journey van een donateur/fonds begint vaak op de website van een goed doel. Deze websites zijn enorm informatief. Tegelijkertijd wordt er met goede calls to action naar gestreefd zoveel mogelijk bezoeken te converteren in donaties. Als er via de website gedoneerd wordt, dan wordt de donatie in Salesforce/FinDock verwerkt.

Salesforce ondersteunt met hun Non-Profit Success Pack (NPSP) onder andere het beheer van lidmaatschappen, relaties, donateurs en donaties. Om de donaties financieel af te wikkelen heeft FinDock een oplossing in Salesforce ontwikkeld om betalingen te managen en af te wikkelen. Inmiddels hebben al vele goede doelen, zowel nationaal als internationaal NPSP en FinDock in gebruik.

Een goede koppeling tussen WordPress-websites en Salesforce/FinDock ontbrak nog. Bij de ontwikkeling van nieuwe WordPress-websites ging de webdeveloper telkens weer opnieuw aan de slag om de koppeling te realiseren.

Onze oplossing

Sidekick-IT ontwikkelde een plugin voor de koppeling tussen WordPress-websites en Salesforce/FinDock. Deze plugin is inmiddels verschillende keren geïmplementeerd. Onder andere de Black Jaguar Foundation, Jantje Beton en Save the Elephants behoren tot de enthousiaste gebruikers van de plugin.

benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen met een digitale oplossing op maat?