Ruim 150 buitenlessen en thuisopdrachten in één databank

Dinsdag 5 april is het Nationale Buitenlesdag. Op deze dag wordt gevierd dat op scholen in heel Nederland door duizenden leerkrachten steeds meer buitenles wordt gegeven. Niet alleen op die ene dag in het jaar, maar het hele jaar door. Om buitenlesleerkrachten in het zonnetje zetten wordt op 22 maart door een onafhankelijke jury ‘De beste buitenlesleerkracht van het jaar’ verkozen. Om dit initiatief kracht bij te zetten, vernieuwde Sidekick-IT in opdracht van Jantje Beton en IVN Natuureducatie de website www.buitenlesdag.nl. Op dit platform kunnen docenten onder andere terecht voor meer dan 150 uitgewerkte buitenlessen en een stappenplan om zelf binnenlessen om te bouwen naar buitenlessen. 

25% van de lestijd buitenlestijd

Buitenles draagt bij aan de intrinsieke motivatie, leerprestaties, natuurbeleving en de gezondheid van kinderen. En leerlingen vinden buitenlessen simpelweg leuker. Ze kunnen meer bewegen, er is meer afwisseling en er wordt meer gebruik gemaakt van de omgeving. Toch vindt op dit moment gemiddeld slechts 1% van de lessen buiten plaats. Middels de Nationale Buitenlesdag en de website www.buitenlesdag.nl bieden Jantje Beton en IVN Natuureducatie informatie én inspiratie voor het geven en zelf maken van buitenlessen met als doel 25% van de lestijd te besteden aan buitenles.

Databank vol inspiratie

Het vernieuwde WordPress-platform www.buitenlesdag.nl maakt het met filters en een zoekfunctie eenvoudig om buitenlesopdrachten te selecteren op vak of thema. Handig voor leerkrachten, maar ook kinderen (en hun ouders!) kunnen op dit platform terecht voor inspiratie om zelf aan de slag te gaan met ’thuisopdrachten’. Deze website maakt gebruik van een maatwerk koppeling tussen Gravity Forms en het Clang nieuwsbriefsysteem, zodat geïnteresseerden zich eenvoudig kunnen aanmelden voor de nieuwsbrief.

Ook interessant...

Jean-Pierre is full stack developer én turnfanaat
Nieuwe importfunctie verbetert efficiëntie en communicatie GLEAN Study Manager RIVM
In gesprek met... Kyllian Warmerdam, Junior Web Developer
Update naar FinDock 2.0 verbetert donatieproces Black Jaguar Foundation
Sidekick-IT maakt informatie trials kankeronderzoek beter toegankelijk
Stadlander biedt huurder gericht informatie over eigen wijk

waar kunnen we jou mee helpen?