Vernieuwde databank met ruim 150 buitenlessen en thuisopdrachten

De uitdaging

Buitenles draagt bij aan de intrinsieke motivatie, leerprestaties, natuurbeleving en de gezondheid van kinderen. En leerlingen vinden buitenlessen leuker. Ze kunnen meer bewegen, er is meer afwisseling en er wordt meer gebruik gemaakt van de omgeving. Toch vindt op dit moment gemiddeld slechts 1% van de lessen buiten plaats. De hoogste tijd voor een vernieuwde website met informatie en vooral ook inspiratie over buitenlessen.

De oplossing

In samenwerking met Jantje Beton en IVN Natuureducatie vernieuwde Sidekick-IT de website www.buitenlesdag.nl met als missie: 25% van de lestijd inrichten als buitenlestijd. Op de site worden buitenlesleerkrachten in het zonnetje gezet. Zo wordt op 22 maart ‘De beste buitenlesleerkracht van het jaar’ bekendgemaakt en wordt er veel aandacht besteed aan de Nationale Buitenlesdag op 5 april. Tevens kunnen leerkrachten in de uitgebreide databank terecht voor meer dan 150 uitgewerkte buitenlessen. Met behulp van filters en een zoekfunctie kunnen zij opdrachten eenvoudig selecteren op vak of thema. Maar ook kinderen (en ouders) kunnen op deze site inspiratie vinden om zelf buiten aan de slag te gaan met de zogenoemde ’thuisopdrachten’.

Voor dit project maakten wij gebruik van WordPress in combinatie met Advanced Cusom Fields Pro en Beaver Builder en bouwden wij een maatwerk koppeling tussen Gravity Forms en Clang nieuwsbriefsysteem, zodat geïnteresseerden zich eenvoudig kunnen aanmelden voor de nieuwsbrief.

Wij zijn trots om middels dit project ons steentje bij te mogen dragen aan de missie van Jantje Beton en IVN Natuureducatie om de jeugd meer buiten te laten spelen én leren.

benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen met een digitale oplossing op maat?