Sneller veilig doneren op vernieuwde site Black Jaguar Foundation

Dankzij een optimalisatieslag is het op de vernieuwde website van de Black Jaguar Foundation nu mogelijk om nog sneller veilige donaties te voltooien en de non-profitorganisatie te helpen de biodiversiteit in het Amazoneregenwoud terug te brengen. Daarnaast is het onderhoud van de website door het verwijderen van verouderde en een teveel aan plug-ins overzichtelijker en gebruiksvriendelijker.

Wildgroei vertraagde groei donaties

De Black Jaguar Foundation heeft als doel zich samen met lokale landeigenaren in te zetten voor de herbebossing van het Amazoneregenwoud en zo de biodiversiteit terug te brengen en het leven van alle toekomstige generaties te verbeteren. De website informeert (potentiële) donateurs hierover en maakt veilig doneren mogelijk.

Door een wildgroei aan plug-ins was www.black-jaguar.org achter de schermen echter zelf uitgegroeid tot een waar oerwoud. Een inhaalslag op het gebied van onderhoud en beveiliging was hoognodig.

Joël Boele, Community Outreach Coördinator – Black Jaguar Foundation: “In samenwerking met het deskundige team van Sidekick-IT hebben we onze website overzichtelijk en betrouwbaar weten te maken. Zo kunnen we eenvoudig zelf content aanpassen en is onze website weer up-to-date. Daarnaast denken ze altijd mee in oplossingen en nieuwe verbeteringen voor de toekomst om zo onze online aanwezigheid te versterken.”

Optimalisatieslag op maat

Sidekick-IT hielp de non-profitorganisatie met een optimalisatieslag. De website werd verhuisd voor een betere hosting en verouderde plug-ins die de WordPress website vertraagden, werden verwijderd of vervangen. De installatie van WP Rocket verbeterde de inlaadsnelheid nog verder. Daarnaast werd een op maat gemaakte koppeling tot stand gebracht tussen de website en het Findock donatiesysteem in SalesForce, waardoor veilige donaties veilig sneller afgehandeld kunnen worden. 

Toch profiteren niet enkel (potentiële) donateurs van de snellere site. Ook voor de medewerkers van de Black Jaguar Foundation betekent de optimalisatie tijdswinst. Het onderhoud is door het structureren van de plug-ins en de koppeling op maat overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. En dankzij het gebruik van de ontwikkelingstool GitLab is er op elk moment voor beide partijen een actueel inzicht en kunnen nieuwe acties eenvoudig opgestart worden.

Ook interessant...

Jean-Pierre is full stack developer én turnfanaat
Nieuwe importfunctie verbetert efficiëntie en communicatie GLEAN Study Manager RIVM
In gesprek met... Kyllian Warmerdam, Junior Web Developer
Update naar FinDock 2.0 verbetert donatieproces Black Jaguar Foundation
Sidekick-IT maakt informatie trials kankeronderzoek beter toegankelijk
Stadlander biedt huurder gericht informatie over eigen wijk

waar kunnen we jou mee helpen?