Stadlander biedt huurder gericht informatie over eigen wijk

Woningcorporatie Stadlander heeft als doel huurders in West-Brabant en Tholen een prettige woonomgeving te bieden. Vanuit die missie is de organisatie actief betrokken bij de samenleving. Om dit ook digitaal goed uit te kunnen dragen vernieuwde Sidekick-IT onlangs de website www.stadlander.nl. Hier kunnen huurders nu gericht informatie over hun buurt vinden, zoals welke projecten er lopen en welke Stadlander-collega’s werkzaam zijn in hun wijk.

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

Een strakke, moderne website met een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke homepage. Dat stond bovenaan het wensenlijstje waarmee de projectstuurgroep van Stadlander aanklopte bij Sidekick-IT. Een website waarop informatie makkelijk te vinden is en de meest gebruikte pagina’s op een logische plek staan. Huurders moeten gericht informatie over hun buurt kunnen vinden, zoals welke projecten er lopen, welke Stadlander-collega’s werkzaam zijn in de wijk en relevante nieuwsberichten.

Vernieuwde structuur website

Rudmer Fijlstra, communicatiemedewerker bij Stadlander: “Met de projectstuurgroep hebben we onze website uitgebreid geanalyseerd. We hielden daarbij rekening met vragen als: wat zijn de meest bezochte pagina’s? Waarover komen de meeste vragen binnen bij ons Klanthuis? Staan pagina’s nu op een logische plek? Op basis daarvan hebben we een nieuw ontwerp gemaakt.” Met een goed onderbouwd plan meldde Rudmer zich namens Stadlander bij Tim de Hoog, Projectmanager bij Sidekick-IT. 

“Dat plan hebben we voorgelegd aan Tim. Hij kwam met een concept en daar zijn we vervolgens samen mee aan de slag gegaan.” Volgens Rudmer verliep de samenwerking heel prettig. Ik heb Tim toegevoegd op Teams en hij was altijd online beschikbaar voor overleg. We hebben maandenlang bijna dagelijks contact gehad. Ik ben nogal een Pietje Precies, dus we hebben veel geschakeld, maar het eindresultaat is dan ook helemaal naar wens nu.

“Ik ben vooral trots op de wijkpagina’s. Het eindresultaat is helemaal naar wens.” Rudmer Fijlstra, communicatiemedewerker bij Stadlander

 

Rudmer: “Ik ben vooral trots op de nieuwe wijkpagina’s. Hierop vinden huurders een overzicht van alles wat relevant is binnen hun wijk: welke mensen er actief zijn (inclusief foto’s), welke nieuwbouw- en/of renovatieprojecten er lopen en de laatste nieuwtjes. Per wijk alles op één plek dus. Voor iedere wijk hebben we bovendien categorieën aangemaakt. Zo komen nieuwe projectpagina’s en nieuwsberichten automatisch bij de juiste wijk te staan. De dronebeelden van ons werkgebied als (bewegende) achtergrond en een preview van onze social media kanalen maken de website helemaal af. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat.”

Ook interessant...

Jean-Pierre is full stack developer én turnfanaat
Nieuwe importfunctie verbetert efficiëntie en communicatie GLEAN Study Manager RIVM
In gesprek met... Kyllian Warmerdam, Junior Web Developer
Update naar FinDock 2.0 verbetert donatieproces Black Jaguar Foundation
Sidekick-IT maakt informatie trials kankeronderzoek beter toegankelijk
“Onze software-oplossingen op maat passen naadloos binnen een klantspecifiek bedrijfsproces”

waar kunnen we jou mee helpen?