Sidekick-IT verzorgt CMS training op maat bij Federatie Medisch Specialisten

“Wij helpen onze klanten ook ná oplevering vooruit.”

“Wij willen een website op maat die we zelf eenvoudig kunnen onderhouden.” Met die scope begint bij Sidekick-IT menig project. Samen met de klant wordt besproken wat de doelstellingen zijn, hoe die site er binnen het gegeven budget inhoudelijk en visueel uit zal komen te zien en vervolgens wordt de site gebouwd.

Een Content Management Systeem zorgt ervoor dat de klant zelf snel en flexibel content kan toevoegen en updaten. Toch is de oplevering van de website niet het einde van een project, maar vaak het begin van een samenwerking waarin de klant blijvend bij Sidekick-IT terecht kan voor de benodigde begeleiding of advies op maat. Want niet iedere organisatie heeft de kennis, tijd en/of een websitebeheerder in huis. Een CMS training op maat biedt dan uitkomst. Zo ook voor het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten (de Federatie).

Actuele Richtlijnendatabase essentieel

De tijd dat een website slechts periodiek aangepast werd –bijvoorbeeld vanwege een jaarlijkse prijsaanpassing of een nieuw teamlid– ligt ver achter ons. De informatiewens heeft zich ontwikkeld en wij zijn eraan gewend te allen tijde toegang te hebben tot up to date informatie. Soms is dat ‘gewoon handig’, maar in het geval van de Richtlijnendatabase is actuele informatie essentieel: de Richtlijnendatabase van de Federatie van Medisch Specialisten wordt door zorgprofessionals gebruikt om op de hoogte te blijven van nieuwe richtlijnen én om relevante richtlijnen te kunnen raadplegen. Een app maakt dat die richtlijnen overal en altijd toegankelijk zijn via smartphone of tablet. Zorgprofessionals kunnen via een persoonlijk account op eenvoudige wijze relevante richtlijnen volgen, snel aanbevelingen opzoeken en notificaties ontvangen bij updates van richtlijnen die van toepassing zijn.

CMS training op maat voor de Federatie

Binnen het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten (de Federatie) hebben een aantal mensen als taak deze Richtlijnendatabase up to date te houden. Voor hen is het van het grootste belang dat zij goed thuis zijn in het Content Management Systeem achter de applicatie en kunnen borgen dat de informatie in de database actueel en accuraat is.

Tim de Hoog, Projectmanager bij Sidekick-IT verzorgde onlangs een training op maat om medewerkers van het Kennisinstituut wegwijs te maken in het Content Management Systeem. In een interactieve sessie werden de doelstellingen, de structuur en de logica achter de applicatie besproken en werd er samen in het systeem gedoken aan de hand van concrete voorbeelden.

Hoe kunnen nieuwe modules worden toegevoegd of bestaande worden aangepast? Hoe kunnen bepaalde modules binnen diverse richtlijnen worden hergebruikt? Hoe werken de inhoudsopgaves die de verschillende modules binnen een richtlijn aan elkaar knopen? En hoe werkt het autorisatieproces waarbij diverse wetenschappelijke verenigingen betrokken zijn die de content moeten autoriseren? Het inzicht en de praktische tips zorgden ervoor dat medewerkers zich na de training vertrouwd voelden met het systeem, wisten hoe zij efficiënt aan het werk konden gaan met de applicatie en waar ze terecht konden met hulpvragen.

“Hoe praktisch dat tijdens de instructie op basis van voortschrijdend inzicht aanpassingen aan de inrichting gedaan kunnen worden.” – Sonja Wouters, Projectsecretaresse Kennisinstituut van de Federatie van Medisch Specialisten

“Wij bieden een totaaloplossing”

Niet enkel de klant leert van een training. Tim de Hoog: “Een training op maat is voor ons belangrijk om inzicht te krijgen hoe een specifieke klant een applicatie daadwerkelijk gebruikt. Op die manier kunnen wij meedenken over optimalisaties en advies geven met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen. Het is niet zo dat wij een project opleveren en dan ‘Doei!’.

In een cursus op maat –aangepast aan het kennisniveau van de klant– zorgen we dat de door ons gebouwde applicatie goed in gebruik genomen wordt. We zien onszelf als partner en helpen onze klanten graag proactief vooruit. Zo werken wij nu voor de Federatie verder aan het stroomlijnen en automatiseren van het redactieproces. Op dit moment is dit proces nog handmatig. In de toekomst zal het per module mogelijk zijn dat de relevante wetenschappelijke verenigingen automatisch een notificatie krijgen als er content in de Richtlijnendatabase is aangepast. Pas na hun autorisatie verschijnt deze informatie dan online. Je werkt met gezondheidszorg, dus het proces moet borgen dat enkel informatie geaccordeerd door de juiste wetenschappelijke verenigingen beschikbaar is voor zorgprofessionals.”

Ook interessant...

Jean-Pierre is full stack developer én turnfanaat
Nieuwe importfunctie verbetert efficiëntie en communicatie GLEAN Study Manager RIVM
In gesprek met... Kyllian Warmerdam, Junior Web Developer
Update naar FinDock 2.0 verbetert donatieproces Black Jaguar Foundation
Sidekick-IT maakt informatie trials kankeronderzoek beter toegankelijk
Stadlander biedt huurder gericht informatie over eigen wijk

waar kunnen we jou mee helpen?