Training op maat Federatie Medisch Specialisten

De uitdaging

De Richtlijnendatabase van de Federatie van Medisch Specialisten is een app die zorgprofessionals relevante richtlijnen, aanbevelingen en notificaties biedt bij updates van richtlijnen die van toepassing zijn. De app maakt dat die richtlijnen overal en altijd toegankelijk zijn via smartphone of tablet. Zorgprofessionals kunnen via een persoonlijk account op eenvoudige wijze altijd de meest actuele stand van zaken raadplegen. Up to date zijn is in deze essentieel.

Binnen het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten (de Federatie) hebben een aantal mensen als taak deze Richtlijnendatabase up to date te houden. Voor hen is het van het grootste belang dat zij goed thuis zijn in het Content Management Systeem achter de applicatie en kunnen borgen dat de informatie in de database actueel en accuraat is.

De oplossing

Sidekick-IT verzorgde onlangs een training op maat om medewerkers van het Kennisinstituut wegwijs te maken in het Content Management Systeem. In een interactieve sessie werden de doelstellingen, de structuur en de logica achter de applicatie besproken en werd er samen in het systeem gedoken aan de hand van concrete voorbeelden.

Hoe kunnen nieuwe modules worden toegevoegd of bestaande worden aangepast? Hoe kunnen bepaalde modules binnen diverse richtlijnen worden hergebruikt? Hoe werken de inhoudsopgaves die de verschillende modules binnen een richtlijn aan elkaar knopen? En hoe werkt het autorisatieproces waarbij diverse wetenschappelijke verenigingen betrokken zijn die de content moeten autoriseren? Het inzicht en de praktische tips zorgden ervoor dat medewerkers zich na de training vertrouwd voelden met het systeem, wisten hoe zij efficiënt aan het werk konden gaan met de applicatie en waar ze terecht konden met hulpvragen.

“Hoe praktisch dat tijdens de instructie op basis van voortschrijdend inzicht aanpassingen aan de inrichting gedaan kunnen worden.”

benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen met een digitale oplossing op maat?