Richtlijnendatabase FMS als app overal toegankelijk

De uitdaging

Zorgprofessionals gebruiken de Richtlijnendatabase van de Federatie van Medisch Specialisten om op de hoogte te blijven van nieuwe richtlijnen én om relevante richtlijnen te kunnen raadplegen. Het gebruik van de Richtlijnendatabase is de laatste jaren enorm toegenomen en vraagt om een nog betere toegankelijkheid.

Onze oplossing

In nauwe samenwerking met het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten en PuurPxl ontwikkelde Sidekick-IT dé oplossing: een app die de richtlijnen overal en altijd toegankelijk maakt via smartphone of tablet. Zorgprofessionals kunnen via een persoonlijk account op eenvoudige wijze relevante richtlijnen volgen, snel aanbevelingen opzoeken en notificaties ontvangen bij updates van richtlijnen die van toepassing zijn.

Begin november 2021 ontvingen alle medisch specialisten in Nederland die zijn aangesloten bij een wetenschappelijke vereniging de uitnodiging om een persoonlijk account te activeren.  Wie niet aangesloten is, kan op www.richtlijnendatabase.nl onder ‘Login’ zelf een account aanmaken.

In de eerste week werd de app al door ruim 5.000 zorgprofessionals geïnstalleerd.

 

Sidekick-IT is trots om op deze manier een bijdrage aan de verbetering van de zorg te hebben mogen leveren.

 

"Nu kunnen we altijd en overal snel de laatste updates van een richtlijn checken."

benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen met een digitale oplossing op maat?