PREN Amsterdam vergroot zichtbaarheid met nieuwe website

Samenwerkingsnetwerk Pediatric Research Evaluation Network (PREN) Amsterdam zet zich in voor het structureel uitvoeren van zorgevaluatieonderzoek binnen de algemene kindergeneeskunde. Het doel is om op wetenschappelijke onderbouwde wijze de zorg in de kindergeneeskunde te verbeteren. Sidekick-IT realiseerde een nieuwe website om dit belangrijke initiatief de benodigde zichtbaarheid te geven. Prof. dr. Frans Plötz, bijzonder hoogleraar Zorgevaluatie algemene kindergeneeskunde, begeleidde het project namens PREN Amsterdam.

PREN Amsterdam zet zorgevaluatie op de kaart in de kindergeneeskunde

Prof. dr. Frans Plötz: “Op het gebied van zorgevaluatie binnen de kindergeneeskunde zien wij een groot verschil tussen algemene ziekenhuizen en academische ziekenhuizen. Algemene ziekenhuizen richten zich vooral op patiëntenzorg. Onderzoek en evaluatie worden er nauwelijks gestimuleerd en vinden vooral plaats in de academische ziekenhuizen. Toch is juist zorgevaluatieonderzoek belangrijk om ieder kind op ieder moment en iedere plek de best onderbouwde zorg te kunnen bieden. Met PREN Amsterdam bevorderen wij de samenwerking tussen Emma Kinderziekenhuis-Amsterdam UMC en de algemene ziekenhuizen in de regio Amsterdam op het gebied van zorgevaluatie. Vanuit die regionale voortrekkersrol willen wij de kindergeneeskunde landelijk naar een hoger niveau tillen. Een website biedt ons de mogelijkheid onze doelstellingen kenbaar te maken en de laatste inzichten up to date beschikbaar te stellen voor alle partijen. Zo hoeft niet ieder ziekenhuis afzonderlijk het wiel uit te vinden.”

Sidekick-IT vertaalt doelstellingen PREN Amsterdam binnen budget naar WordPress website

Via-via komt Prof. dr. Frans Plötz in contact met Sidekick-IT. Vanuit de doelstellingen van PREN Amsterdam wordt besproken hoe de nieuwe site vorm gaat krijgen. Het beperkte budget vormt hierbij een uitdaging. “Sidekick-IT steunde onze missie en legde graag bij”, vertelt Frans. “De samenwerking verliep erg prettig en gaf ons meteen vertrouwen. De lijnen waren kort en er werd snel gereageerd, zowel telefonisch als per mail. Verwachte vertragingen werden ruim op tijd besproken en er was een grote mate van flexibiliteit bij wijzigingen van onze zijde. Zo ondervonden wij gaandeweg dat de tijd ontbrak om de content zelf in het Content Management Systeem van de WordPress site te zetten en heeft Sidekick-IT ons hierbij geholpen.”

Vertrouwen in continuïteit van samenwerking tussen PREN Amsterdam en Sidekick-IT

“Deze samenwerking geeft me vertrouwen” – Prof. dr. Frans B. Plötz, kinderarts en hoogleraar Zorgevaluatie algemene Kindergeneeskunde Emma Kinderziekenhuis – Amsterdam UMC

Nu de site eenmaal live is, is de samenwerking tussen PREN Amsterdam en Sidekick-IT niet zomaar afgelopen. Prof. dr. Frans Plötz: “Een project verkopen is één ding, maar voor ons is de aftersales juist belangrijk. Wij weten dat wij op Sidekick-IT kunnen rekenen. Ons streven is om eens per maand de website door te nemen en te zorgen dat alle informatie actueel is. Sidekick-IT biedt ondersteuning en training hoe het CMS werkt, zodat wij zelf onze website kunnen onderhouden.” Maar daar blijft het niet bij. “Wij zullen ook samen kijken hoe de vindbaarheid van onze website via zoekmachines geoptimaliseerd kan worden. Alleen zo kunnen wij onze zichtbaarheid vergroten en zorgen dat onze doelstellingen behaald worden.”

Ook interessant...

Jean-Pierre is full stack developer én turnfanaat
Nieuwe importfunctie verbetert efficiëntie en communicatie GLEAN Study Manager RIVM
In gesprek met... Kyllian Warmerdam, Junior Web Developer
Update naar FinDock 2.0 verbetert donatieproces Black Jaguar Foundation
Sidekick-IT maakt informatie trials kankeronderzoek beter toegankelijk
Stadlander biedt huurder gericht informatie over eigen wijk

waar kunnen we jou mee helpen?