In gesprek met… Kyllian Warmerdam, Junior Web Developer

Kyllian is onze nieuwe Junior Web Developer. Een creatieve open sollicitatie zorgde ervoor dat wij nieuwsgierig naar hem werden. En laat nou juist ook zíj́n nieuwsgierigheid een reden zijn dat hij voor Sidekick-IT heeft gekozen. Wij stellen hem graag aan je voor.

Naam: Kyllian Warmerdam
Leeftijd: 20 jaar
Opleiding: Informatica – Fontys, Tilburg
Functie: Junior Web Developer

Allereerst: welkom! Vertel eens wat meer over jezelf.

Ik woon op 3 minuten fietsen van mijn werk. Ideaal, want mijn werk is mijn hobby. Zodra ik na het werk thuiskom of als ik tijd over heb, zet ik meteen mijn computer weer aan en werk ik aan een nieuw project of sleutel aan een website. Verder help ik mijn vriendin met haar paarden. Paardrijden is absoluut niet voor mij weggelegd! Ik maak wel foto’s met mijn camera of video’s met mijn drone als zij rijdt. En verder heb ik thuis twee katten –Diesel en Pixie– en een aquarium met visjes en garnaaltjes. Wil je nog meer weten?

Jazeker! Je bent pas 20 jaar en zit nog op school. Toch werk je al voor Sidekick-IT. Leg eens uit.

Ik ben heel erg leergierig en daag mezelf naast school graag uit om nieuwe dingen onder de knie te krijgen. Ik wil niet in het bekende blijven hangen. Niet alles wat je nu leert, blijft namelijk relevant. Zeker niet in de IT-wereld! Websites maken dat lukte me al wel, dus heb ik me op school expres toegelegd op de technische kant van het low level computers programmeren. Daarnaast wil ik kennis opdoen op het gebied van mobile development en user experience.  Ik zocht een plek om mezelf als app developer te kunnen ontwikkelen en zag op de site van Sidekick-IT dat ze altijd gedreven mensen zoeken om mee te bouwen aan digitale oplossingen op maat én dat ze werken met Flutter. Dus ben ik daarmee aan de slag gegaan.

Was dat die genoemde creatieve open sollicitatie?

Ja, precies dat! Om Flutter onder de knie te krijgen, maakte ik een app ‘KorteBroekAan’. Die app heb ik als open sollicitatie ingestuurd. Dat heeft de deur voor me geopend!

 

Hoe is je inwerkperiode tot nu toe verlopen? Heb je al aan veel projecten gewerkt?

Ik heb het afgelopen half jaar hier bij Sidekick-IT als heel positief ervaren. Het ging eigenlijk heel vloeiend. Ik kon meteen aan de slag. Als een soort vliegende keep heb ik al aan diverse projecten meegewerkt. Bugfixes, migraties, updates, optimalisaties, sites ombouwen naar Elementor: het is hier nooit saai. Nu communiceer ik nog via GitLab of via mail met de klant, maar ik wil ook met mijn zakelijke houding aan de slag en in de toekomst rechtstreeks met klanten spreken. Dat zorgt ervoor dat je kunt meedenken en beter weet wat goed zal werken. Dat is een belangrijke onderscheidende waarde van Sidekick-IT: wij voeren niet enkel een project uit. Wij denken mee aan digitale oplossingen op maat.

Wat is jouw unieke toegevoegde waarde binnen het team?

Ik zou zeggen mijn nieuwsgierige houding. Maar die leergierigheid geldt voor iedereen hier in het team. Ik denk dat ik me daarom zo thuis en gewaardeerd voel. Ik word niet aan mijn handje vastgehouden, maar uitgedaagd om zelf de oplossing te zoeken. Reverse engineering, internet afstruinen naar een relevant forum voor een specifieke uitdaging: ik moet echt zelf aan de slag en daar leer ik heel veel van.

Tot slot: heb je nog een tip voor andere junior developers?

Blijf niet vastzitten in wat je al weet!

Ook interessant...

Jean-Pierre is full stack developer én turnfanaat
Nieuwe importfunctie verbetert efficiëntie en communicatie GLEAN Study Manager RIVM
Update naar FinDock 2.0 verbetert donatieproces Black Jaguar Foundation
Sidekick-IT maakt informatie trials kankeronderzoek beter toegankelijk
Stadlander biedt huurder gericht informatie over eigen wijk
“Onze software-oplossingen op maat passen naadloos binnen een klantspecifiek bedrijfsproces”

waar kunnen we jou mee helpen?