Jean-Pierre is full stack developer én turnfanaat

Op 1 maart 2023 is Jean-Pierre Slimmen gestart als full stack developer bij Sidekick-IT. Hoewel zijn naam doet vermoeden dat je met een fransoos te maken hebt, is Jean-Pierre toch echt gewoon een goedlachse Brabander uit Bergen op Zoom. Hij is naar eigen zeggen een sociale IT’er én een turnfanaat.

Naam: Jean-Pierre Slimmen
Leeftijd: 26 jaar
Opleiding: Applicatie en Media Development
Functie: Full stack developer

Aan ervaring geen gebrek

Jean-Pierre mag dan net begonnen zijn bij Sidekick-IT; aan ervaring geen gebrek. Na het afronden van zijn studie Applicatie en Media Development in 2019 werkt Jean-Pierre meer dan drie jaar als zzp’er in de IT-sector, maar om zichzelf verder te ontwikkelen besluit hij het roer om te gooien. Hij wil in vaste dienst en dan het liefst bij een bedrijf waar hij uitgedaagd wordt. Met behoorlijk wat kennis en ervaring is het vinden van een baan niet moeilijk. Via een recruiter komt hij in contact met Sidekick-IT en niet veel later is het contract getekend. 

Software en pizza

Inmiddels heeft Jean-Pierre helemaal zijn draai gevonden als full stack developer; een allround software ontwikkelaar die sleutelt aan zowel de voorkant als de achterkant van een website. Hij heeft dan ook al kennisgemaakt met verschillende projecten, zoals de website richtlijnendatabase.nl waar je medische richtlijnen vindt voor de tweedelijnszorg, maar ook de pizza-avond en een escape room beleving kan hij afvinken.

Uitdagingen genoeg

De uitdagingen waar hij naar zocht, heeft hij gevonden. Voorlopig is Jean-Pierre dan ook nog niet uitgeleerd. Zo zet hij op dit moment spreekwoordelijk zijn tanden in Docker; een tool waarmee je applicaties kunt bouwen en beheren in gecontaineriseerde omgevingen. Daarnaast zijn er nog heel wat nieuwe programmeertalen die hij wil bestuderen en ook Elasticsearch heeft zijn interesse; een open source softwarepakket om een zoekmachine mee te bouwen.

Allround in IT én in de gymzaal

Allround is Jean-Pierre dus zeker. Op IT-gebied, maar ook in de gymzaal, want zoals we in de introductie al verklapten is hij een echte turnfanaat. Een hele dag stilzitten vindt hij lastig, dus wanneer hij niet achter zijn laptop zit, hangt hij het liefst in de ringen. En dat doet hij niet onverdienstelijk. Meerdere keren in de week geeft hij turnles bij drie verschillende turnverenigingen in West-Brabant.

Plottwist

Die liefde voor de turnsport gaat zelfs zo ver, dat deze zijn carrière bij Sidekick-IT best had kunnen dwarsbomen. Na de middelbare school wilde Jean-Pierre eigenlijk naar het CIOS, maar omdat hij daar ook andere sporten als voetbal zou moeten uitoefenen, werd dat hem niet. In plaats daarvan koos hij voor een opleiding Applicatie en Media Development aan het Radius College en daar zijn wij bij Sidekick-IT heel erg blij mee!

Ook interessant...

Nieuwe importfunctie verbetert efficiëntie en communicatie GLEAN Study Manager RIVM
In gesprek met... Kyllian Warmerdam, Junior Web Developer
Update naar FinDock 2.0 verbetert donatieproces Black Jaguar Foundation
Sidekick-IT maakt informatie trials kankeronderzoek beter toegankelijk
Stadlander biedt huurder gericht informatie over eigen wijk
“Onze software-oplossingen op maat passen naadloos binnen een klantspecifiek bedrijfsproces”

waar kunnen we jou mee helpen?