In gesprek met… Teun Rompa, stagiair

“Bij Sidekick-IT maak ik een enorme professionaliseringsslag.”

Onze stagiair Teun Rompa volgt de studie Applicatie- & Media-ontwikkeling. Na een designgerichte stage besluit hij zijn afsluitende stage in te vullen bij Sidekick-IT. “Tijdens het kennismakingsgesprek voelde ik meteen: dit is een professioneel bedrijf waar ik dieper op de stof kan ingaan. Ik kan mezelf hier ontwikkelen op het gebied van code schrijven.”

“Na mijn designgerichte stage wilde ik graag meer weten over het schrijven van code. Natuurlijk leer je op school hoe je code moet schrijven. En ik dacht: ‘Dit is leesbaar voor mezelf, dus dan is het goed.’ Maar als je samenwerkt, moet je je code goed op orde hebben. Het team moet het ook begrijpen. Mijn stage bij Sidekick-IT is een echte professionaliseringsslag voor mezelf. Ik leer hier om alles goed te documenteren, leesbaar te maken, goed te testen en te debuggen. Wat je oplevert, moet veilig en waterdicht zijn!”

De kracht van goede begeleiding

Tijdens een stage is een goede begeleiding essentieel. Teun: “In de eerste week mocht ik al meteen aan de slag met fixes voor een lopend project. In plaats van precies uit te leggen hoe ik dat aan moest pakken, werd ik met relevante artikelen en links een bepaalde richting opgestuurd. En natuurlijk kon ik altijd vragen stellen als ik ergens vast kwam te zitten. Dat is voor mij heel leerzaam gebleken. Ik weet mijn richting steeds beter zelf te vinden. Dat is niet alleen belangrijk voor nu, maar ook in de rest van mijn werkzame leven.”

Interessante projecten

“Naast bugfixes, heb ik inmiddels onder andere een plug-in ontwikkeld en werk ik momenteel aan een platform waar informatie op een veilige en uniforme manier eenvoudig door de klant geüpload moet kunnen worden.” Een mooie en leerzame mix van projecten waar Teun erg enthousiast over is.  Toch wil hij graag ook wijzen op het belang van een positieve instelling. ”Je werkt hier de hele dag aan mooie projecten en daar doe je je best voor. Maar aan het einde van de dag wéét je dat je minder hebt opgeleverd dan je collega’s. Zij hebben jarenlange ervaring. Als stagiair leer ik ervan door hun goede code te bekijken. Dat is waar ik uiteindelijk naartoe wil werken. Om mezelf gemotiveerd te houden, vraag ik me aan het einde van de dag dan ook niet af wat ik heb opgeleverd, maar wat ik heb geleerd.”

Kijk niet naar wat je hebt opgeleverd, maar wat je hebt geleerd.

Werken bij Sidekick-IT

Teun voelt zich helemaal opgenomen in het team. “Ik was al vòòr mijn eerste werkdag welkom op de jaarlijkse barbecue en leerde mijn collega’s van een hele andere kant kennen tijdens een teamuitje waar we gingen karten en hakbijl gooien.” Heeft hij nog tips voor toekomstige Sidekicks?

“Om bij Sidekick-IT te werken, denk ik dat het vooral belangrijk is om leergierig te blijven. Durf vragen te stellen. Natuurlijk leer je bij door de uitdagende projecten, maar daarnaast krijg je iedere week een aantal uur die je vrij kunt invullen om jezelf verder te ontwikkelen. Sta open om bij te leren. Als je klaar bent om een professionaliseringslag te maken en met gave projecten mooie dingen te maken en veel te leren, dan ben je bij Sidekick-IT aan het juiste adres!

Ook interessant...

Jean-Pierre is full stack developer én turnfanaat
Nieuwe importfunctie verbetert efficiëntie en communicatie GLEAN Study Manager RIVM
In gesprek met... Kyllian Warmerdam, Junior Web Developer
Update naar FinDock 2.0 verbetert donatieproces Black Jaguar Foundation
Sidekick-IT maakt informatie trials kankeronderzoek beter toegankelijk
Stadlander biedt huurder gericht informatie over eigen wijk

waar kunnen we jou mee helpen?