In gesprek met … Eric Versteeg, Full-stack Developer

“Waar een wil is, is een weg”

Onze nieuwe Full-Stack Developer Eric Versteeg had na de havo nog geen idee wat hij ‘later wilde worden’. Gaandeweg wist hij van zijn hobby -computeren- zijn beroep te maken. Zijn enthousiasme om met de nieuwste tools te werken, bracht hem bij Sidekick-IT. “Wij groeien als team samen verder.”

“Na mijn middelbare school heb ik diverse banen gehad om uit te zoeken wat mijn passie was. Zo werkte ik onder andere als netwerkbeheerder bij een softwarebedrijf en was ik informatieanalist bij een energiebedrijf. Het analytische  daarvan beviel me wel, maar het leek me leuker om zelf systemen te bouwen. Ik kreeg de kans om intern een opleiding te volgen. Mijn motto? ‘Waar een wil is, is een weg.’  Ik heb die kans dan ook met twee handen aangenomen. Ik werd na de opleiding gedetacheerd bij diverse bedrijven en heb me weten te ontwikkelen als een allround softwareontwikkelaar.”

“Innovatieve tools houden me scherp”

“De vacature van Sidekick-IT sprak me enorm aan vanwege de innovatieve tools waarmee gewerkt wordt, zoals Symfony, Docker, Laravel en Laminas. Ik werk graag met nieuwe software. Innovatie houdt me scherp. Ik ga vaak eerst intuïtief aan de slag. Kom ik er niet uit, dan is nagenoeg alles tegenwoordig op internet te vinden. En natuurlijk spar ik met mijn nieuwe collega’s. Daarmee klikte het meteen goed, vanaf het eerste sollicitatiegesprek. We zijn allemaal praktisch en pragmatisch ingesteld. In een markt waar de innovaties elkaar zo snel opvolgen, is het een must om zo up to date mogelijk te zijn en te blijven. We trekken daarin samen op en groeien als team.”

Flexibiliteit en zelfstandigheid dankzij GitLab

“Ik werk 2 dagen thuis en 3 dagen op kantoor. Aan het einde van de werkdag overleggen we wat de volgende dag voor mij op het programma staat. Dankzij de gecentraliseerde manier van werken met GitLab kan ik de volgende dag -waar ik ook werk- de juiste containers opstarten voor de projecten waaraan ik ga werken en kan ik zelfstandig aan de slag. “

Monitoringsysteem voor optimalisatie projecten

“Dankzij ons monitoringsysteem zit Sidekick-IT kort op alle projecten. Door het aanbrengen en testen van wijzigingen en uitbreidingen in bestaande api’s en webapplicaties, leer ik momenteel al doende de systemen goed kennen. Door constant bij te leren van projecten, kan ik stap voor stap steeds meer pro-actief aan de slag om optimalisaties voor te stellen aan klanten en op termijn projecten helemaal vanaf de bodem opzetten. Kortom: er valt voor mij zeker nog genoeg te leren. Ik zit hier helemaal op mijn plaats.”

Ook interessant...

Jean-Pierre is full stack developer én turnfanaat
Nieuwe importfunctie verbetert efficiëntie en communicatie GLEAN Study Manager RIVM
In gesprek met... Kyllian Warmerdam, Junior Web Developer
Update naar FinDock 2.0 verbetert donatieproces Black Jaguar Foundation
Sidekick-IT maakt informatie trials kankeronderzoek beter toegankelijk
Stadlander biedt huurder gericht informatie over eigen wijk

waar kunnen we jou mee helpen?