Generieke API-koppeling voor financieringsaanvragen

De uitdaging

Financial Lease Nederland besloot in 2017 om Sales Cloud van Salesforce te implementeren. Hun groei-ambitie en multi- channel marketing/verkoop werd niet door hun IT-systemen ondersteund. Zij zochten naar een moderne, flexibele en schaalbare IT-oplossing en vonden deze in Salesforce. De inrichting van Salesforce werd door onze partner Profit4SF gedaan.

Tegelijkertijd werd met vijf banken afgestemd dat er een uniforme, generieke API-koppeling zou worden ontwikkeld die financieringsaanvragen, de uitkomsten daarvan en documentenstromen digitaal ondersteunt.

Onze oplossing

Bij de eerste afstemming zat Sidekick-IT al aan tafel. Op basis van een gedegen analyse heeft Sidekick-IT een API ontworpen en ontwikkeld. Deze sluit naadloos op Salesforce aan. Inmiddels zijn vijf banken op uniforme wijze gekoppeld aan de Sales Cloud van Financial Lease.

De koppeling bestaat op dit moment uit het versturen van een financieringsaanvraag bij banken van keuze. De volgende ontwikkeling is om het bankbericht met de uitslag van de aanvraag te ontwerpen en realiseren.

Naast deze banken-koppeling heeft Sidekick-IT voor Financial Lease koppelingen gerealiseerd met de Kamer van Koophandel en VWE. Ook zijn er Lightning componenten geïmplementeerd waardoor de verkoopadviseurs makkelijk KvK en VWE informatie kunnen opvragen en bewaren indien dat nodig is.

We zijn er trots op dat we aan deze innovatie in de financial lease wereld hebben kunnen bijdragen.

benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen met een digitale oplossing op maat?