Digitale optimalisatie Black Jaguar Foundation

De uitdaging

De Black Jaguar Foundation is een non-profitorganisatie die zich samen met lokale landeigenaren inzet voor de herbebossing van het Amazoneregenwoud en zo de biodiversiteit wil terugbrengen en het leven van alle toekomstige generaties wil verbeteren. Hiervoor is de organisatie afhankelijk van donaties, die voor consumenten veelal via de website binnen komen. In het verleden hebben veel organisaties pro-bono aan de website gewerkt. Daardoor is deze door de jaren achter de schermen zelf uitgegroeid tot een ware jungle aan plug-ins en was er een inhaalslag nodig qua onderhoud en beveiliging.

Onze oplossing

Sidekick-IT verhuisde www.black-jaguar.org naar de eigen hosting omgeving en schoonde de website op. Door het verwijderen van verouderde en een teveel aan plug-ins werd de site sneller in gebruik en overzichtelijker in onderhoud. Daarnaast maakte een op maat gemaakte koppeling tussen de website en het Findock donatiesysteem in SalesForce, het verwerken van veilige donaties eenvoudiger en werd de site door middel van een aantal quick wins op SEO-gebied online beter vindbaar. De installatie van WP Rocket heeft de laadsnelheid van de site onlangs nog verder verbeterd.

De samenwerking in dit project werd gestroomlijnd door het gebruik van GitLab, waardoor zowel de klant als Sidekick-IT op elk moment overzicht hadden van de stand van zaken.

Sidekick-IT is trots om dit goede doel op deze manier te mogen ondersteunen.

"In samenwerking met het deskundige team van Sidekick-IT hebben we onze website overzichtelijk en betrouwbaar weten te maken. Zo kunnen we eenvoudig zelf content aanpassen en is onze website weer up-to-date. Daarnaast denken ze altijd mee in oplossingen en nieuwe verbeteringen voor de toekomst om zo onze online aanwezigheid te versterken."

benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen met een digitale oplossing op maat?