Donaties goede doelen afgehandeld in Salesforce door WordPress-Findock plugin

Salesforce ondersteunt met hun Non-Profit Success Pack (NPSP) onder andere het beheer van lidmaatschappen, relaties, donateurs en donaties. Om de donaties financieel af te wikkelen heeft FinDock een oplossing in Salesforce ontwikkeld om betalingen te managen en af te wikkelen. Inmiddels hebben al vele goede doelen, zowel nationaal als internationaal NPSP en FinDock in gebruik.

De customer journey van een donateur/fonds begint vaak op de website van het goede doel. Deze websites zijn enerzijds enorm informatief en tegelijkertijd wordt getracht door goede calls to action zoveel mogelijk bezoeken te converteren in donaties. Als er via de website gedoneerd wordt, dan wordt de donatie in Salesforce/FinDock verwerkt.

Sidekick-IT concludeerde op basis van verschillende vragen uit de markt dat er geen goede koppeling tussen WordPress-websites en Salesforce/FinDock bestond. Bij de ontwikkeling van nieuwe WordPress-websites ging de webdeveloper telkens weer opnieuw aan de slag om de koppeling te realiseren.

Sidekick-IT heeft daar een plugin voor ontwikkeld die inmiddels verschillende keren is geïmplementeerd. Onder andere de Black Jaguar Foundation, Jantje Beton en Save the Elephants behoren tot enthousiaste gebruikers van de plugin.

Heb je ook interesse in een feilloos werkende WordPres-Findock koppeling neem dan contact met ons op.

Bekijk andere projecten