Blockchain technologie in Fair Care houdt WMO-budget onder controle

De uitdaging

Sinds 2015 moeten gemeenten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Door de bewoners van gemeenten wordt een groot en toenemend beroep op de Wmo gedaan.

Onze oplossing

Voor Fair Care Solutions ontwikkelde Horizon Internet Technologies de oplossing: de Fair Care-app. Deze app geeft inzicht in de daadwerkelijk bestede tijd aan huishoudelijke hulp ten opzichte van de toegekende tijd. Bovendien wordt ook de client-tevredenheid gemeten.

Inmiddels maken meer dan 9 gemeentes en 5 zorgaanbieders gebruik van Fair Care en wordt het bij ruim 3.500 cliënten ingezet. De inzichten die de op feiten gebaseerde data geeft, biedt de zorgaanbieders en de gemeentes een enorme kans om het proces rond doelmatigheid en rechtmatigheid bij te sturen.

Fair Care is een op blockchain-technologie gebaseerde oplossing. Horizon Internet Technologies droeg de verantwoordelijkheid voor de architectuur van de applicatie en de blockchain-implementatie. Sidekick-IT heeft het design en de realisatie van de frontend voor haar rekening genomen. De frontend is ontwikkeld met React.

Fair Care is een op blockchain-technologie gebaseerde oplossing. Horizon Internet Technologies droeg de verantwoordelijkheid voor de architectuur van de applicatie en de blockchain-implementatie. Sidekick-IT verzorgde het design en de realisatie van de frontend.

benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen met een digitale oplossing op maat?