Nieuwe importfunctie verbetert efficiëntie en communicatie GLEAN Study Manager RIVM

De uitdaging

Voor diverse grootschalige onderzoeken stuurt het RIVM vragenlijsten en pakketjes naar de deelnemers. In de testpakketjes zitten materialen om bloed- en ontlasting monsters af te nemen. De deelnemers nemen deze monsters af (mogelijk geholpen door verpleegkundigen) en sturen deze naar het RIVM. Vervolgens worden ze onderzocht in laboratoria. De onderzoekers in de laboratoria vullen de resultaten in een eigen computersysteem in.

De oplossing

De data die door de onderzoekers in hun eigen computersysteem is gezet, kan nu dankzij een nieuwe importfunctionaliteit veilig in de GLEAN Study Manager van het RIVM worden geïmporteerd. Een validatieslag achter de schermen borgt de koppeling van de juiste gegevens aan de juiste deelnemer.

De nieuw ontwikkelde import functionaliteit maakt het mogelijk om de uitslagen van de laboratoriumtests -maar ook van de vragenlijsten- veilig aan deelnemers te koppelen. Het proces is vervolgens zo ingericht dat op het moment dat de data compleet is, automatisch een mail wordt verzonden naar de deelnemer. Een deel van gegevens kan vervolgens via een beveiligd portaal snel oproepbaar gemaakt worden voor de deelnemers zelf.

De nieuwe importfunctie maakt het proces voor het RIVM efficiënter en de communicatie met de deelnemers sneller en vollediger.

benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen met een digitale oplossing op maat?