BLOG

Nieuwe website woningcorporatie Stadlander

De nieuwe website van woningcorporatie Stadlander is live. Sidekick-IT is trots dat zij in samenwerking met communicatiebureau BOOM deze website heeft mogen ontwikkelen.

De aanleiding voor een nieuwe website, was het beter laten aansluiten van de website(content) op de uiteenlopende doelgroepen van Stadlander. Eenvoud en gebruiksgemak stonden daarbij centraal. Daarnaast moest de website gekoppeld worden met Salesforce Service Cloud, Zuidwestwonen.nl, Jaap.nl en Huislijn.nl.

In dit project was BOOM verantwoordelijk voor het functioneel ontwerp en UX/UI-design. Op pragmatische wijze hebben zij samen met Stadlander daar invulling aan gegeven.

Daarna is het stokje overgenomen door Sidekick-IT om de website technisch te realiseren. Eén van de voorwaarden was om de website in WordPress te ontwikkelen en het maatwerk design/thema daarin te realiseren. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van plugins zoals o.a. Ninja Forms, WP All Export en Readspeaker om maatwerk te voorkomen.

Na een uitgebreide interne test en test met user-panels, is www.stadlander.nl begin februari live gegaan.

Er zijn nog genoeg punten om in fase 2 de website door te ontwikkelen. Er wordt bijvoorbeeld een koppeling gemaakt met Salesforce Community Cloud en de kennisbank die in de databases van Salesforce zit zal automatisch in de website gaan inlopen.