BLOG

Sidekick-IT ontwikkelt ook WordPress websites

Sidekick-IT ontwikkelt standaard professionele web applicaties die worden aangestuurd door het in eigen huis ontwikkelde FAB CMS. Wij maken ook gebruik van opensource-content management systemen zoals Drupal en WordPress.

Een voorbeeld van een WordPress website is www.accborsje.nl die in een zeer korte tijd ontwikkeld is. Het resultaat is een website met veel functionaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs. Binnen Sidekick-IT zijn voldoende medewerkers beschikbaar die jaren ervaring hebben met WordPress plugins en thema’s.

WordPress is in de basis een content management systeem om nieuwsberichten of pagina’s mee te beheren. Door gebruik te maken van een thema krijgt de website een visuele schil voor bezoekers. Met plugins wordt op eenvoudige wijze snel veel functionaliteit toegevoegd zoals een contactformulier of een fotoalbum.

De gedachte achter open-source is dat alle broncode publiekelijk beschikbaar is voor iedereen. Zo kan iedereen meehelpen met het ontwikkelen van plugins en thema’s. In het verleden hebben wij ook al vertalingen van plugins doorgevoerd en die gedeeld met de wereld. Voor sommige plugins hebben we weer code verbeteringen doorgevoerd of de plugin auteur advies gegeven om de plugin nog beter te maken.

Wij kunnen uw nieuwe WordPress website ontwikkelen of uw bestaande WordPress website aanpassen en onderhouden. Zo kijken we samen met u welk thema het beste past bij uw ideeën of dat een grafisch vormgever ingeschakeld moet worden. Door de jarenlange ervaring wordt er alleen gebruik gemaakt van plugins die zich in het verleden al bewezen hebben. Aandachtig luisteren wij naar uw wensen en kiezen dan de juiste plugins voor u uit. Bij Sidekick-IT proberen we het aantal plugins zoveel mogelijk te beperken wegens snelheid, veiligheid en onderhoud.

Ook na publicatie van uw website zorgen wij dat deze juist blijft functioneren. Immers is het voor WordPress van belang dat updates voor plugins en het thema tijdig worden geïnstalleerd. WordPress is een mooi en uitgebreid CMS, maar eens in de zoveel tijd komt er een beveiligingslek voor dat voor grote problemen kan zorgen. Wij houden het nieuws in de gaten en brengen u direct op de hoogte wanneer actie vereist is of nemen zelf actie.