Financial Lease Nederland vervangt Maex door Salesforce en koppelt automatisch met banken

Financial Lease Nederland besloot een jaar geleden om Sales Cloud van Salesforce te implementeren. De aanleiding daarvoor was dat hun groei-ambitie en multi- channel marketing/verkoop niet door hun IT-systemen werd ondersteund. Zij zochten naar een moderne, flexibele en schaalbare IT-oplossing en vonden deze in Salesforce.

De inrichting van Salesforce werd door onze partner Profit4SF gedaan. Tegelijkertijd werd met vijf banken afgestemd dat er een uniforme, generieke API-koppeling zou worden ontwikkeld die bankaanvragen, retourberichten en documentenstromen digitaal ondersteunt.

Bij de eerste afstemming zat Sidekick-IT al aan tafel. Op basis van een gedegen analyse heeft Sidekick-IT een API ontworpen en ontwikkeld. Deze sluit naadloos op Salesforce aan. Inmiddels zijn vijf banken op uniforme wijze gekoppeld aan de Sales Cloud van Financial Lease.

De koppeling bestaat op dit moment uit het versturen van een aanvraag naar banken van keuze. De volgende ontwikkeling is om het retourbericht van banken te ontwerpen en realiseren.

Naast deze banken-koppeling heeft Sidekick-IT voor Financial Lease koppelingen gerealiseerd met de Kamer van Koophandel en VWE. Ook zijn er Lightning componenten geïmplementeerd waardoor de verkoopadviseurs makkelijk KvK en VWE informatie kunnen opvragen en bewaren indien dat nodig is.

We zijn er trots op dat we aan deze innovatie in de financial lease wereld hebben kunnen bijdragen.