BLOG

Sidekickit.nl behaalt een score van 98 in Pingdom speedtest

De laadtijd van een website is bepalend voor je positie in de zoekmachine. Het is een vast onderdeel van Search Engine Optimization, afkort SEO. Kort samengevat komt het er op neer dat hoe sneller de website ingeladen is hoe beter. Bezoekers hebben snel een mening. Duurt het te lang klikken ze weg en gaan ze iets anders doen.

Sinds een paar maanden is onze website compleet vernieuwd en maken we gebruik van WordPress. De afgelopen week hebben we verbeteringen doorgevoerd in de snelheid. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van Autoptimize om Javascript en CSS bestanden samen te voegen. Om afbeeldingen zo klein mogelijk te houden maken we gebruik van Smush plugin die afbeeldingen comprimeert.

Natuurlijk zorgen we er ook voor dat we altijd de laatste versies van core, thema en plugins gebruiken. Hier zitten de meeste verbeteringen in. Om ervoor te zorgen dat bezoekers niet constant alle JS, CSS en afbeeldigen opnieuw downloaden hebben we gebruik gemaakt van de mod_expire module van Apache. Deze is zo ingesteld dat bepaalde bestanden maar een keer per maand worden gedownload. In de toekomst kunnen we dit nog verhogen naar een jaar.

Al deze acties hebben ons beloond met een score van 98 van de 100 punten in de Pingdom Website speed test. Dit levert de letter A op doordat de website in iets meer dan 1 seconden is ingeladen. Dit terwijl we iets meer dan 5 MB aan foto’s gebruiken op de voorpagina. Deze ervaring gebruiken we weer voor het verbeteren van de websites van onze opdrachtgevers zoals www.galant.nl.

Jouw eigen website sneller maken? Kijk dan eerst eens kritisch naar je hostingpartij. Voor een paar tientjes meer per jaar heb je mogelijk al een veel snellere hosting. Dit is de eerste winst.