BLOG

Bijhouden wat een gebruiker doet met Simple History

In het kader van de GDPR, of in Nederland ook wel AVG genoemd, kan het interessant zijn om bij te houden wat gebruikers doen binnen een website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van een pagina of het wijzigen vaneen instelling. Natuurlijk kan je hiervoor gebruik maken van de statistieken in Google of WordPress Jetpack. Alleen deze functionaliteit is daar niet specifiek voor bedoeld.

Maak je gebruik van een WordPress website dan kan het interessant zijn om de gratis plugin Simple History te installeren. Deze plugin houdt bij welke gebruiker wat precies doet binnen de wp-admin omgeving. Dit is vooral handig als er meerdere beheerders zijn of verschillende soorten gebruikers zoals beheerders, redacteurs, abonnees of webshop klanten.

Simple History registreert onder andere:

  • Wie wanneer inlogt of probeert in te loggen
  • Wie welke pagina toevoegt, wijzigt of verwijdert
  • Wie welk bericht toevoegt, wijzigt of verwijdert
  • Wie welke plugin toevoegt, bijwerkt of verwijdert
  • Wie welke instellingen in de website aanpast
  • Wie welke persoonlijke gegevens toevoegt, wijzigt of verwijdert

Simple History biedt een rapportage functie die standaard alle acties van de afgelopen 30 dagen toont. Deze acties kunnen weer gefilterd worden op gebruiker en actie. Zo is het dus heel eenvoudig om een overzicht te maken die toont welke reacties een specifieke gebruiker heeft gewijzigd binnen een bepaalde periode. Voor de GDPR houdt de plugin ook bij welke gebruikers gevraagd hebben om een overzicht van hun persoonlijke gegevens of om deze gegevens te laten verwijderen.

Screenshot van Simple History.