BLOG

WordPress websites nog sneller bijgewerkt met updates

In 2017 heeft Sidekick-IT weer een paar nieuwe WordPress websites zoals www.desmaakvanmargot.nl opgeleverd. Ongeveer 30 procent van de websites wereldwijd maakt gebruik van WordPress als CMS systeem. Dit zorgt ook voor een grote aandacht van kwaadwillenden.

wordpress-logo.png?u=1OlPdnEen eerste goede beveiliging is om ervoor te zorgen dat WordPress core, plugins en thema’s voorzien zijn van de laatste updates.
Dit is een zorg die Sidekick-IT uit handen van haar opdrachtgevers neemt.

In 2016 en 2017 controleerden wij alle websites handmatig of er nog updates nodig waren en installeerden die. Omdat het aantal WordPress websites die Sidekick-IT heeft gemaakt groeit hebben we eind 2017 kritisch gekeken naar dit proces. Belangrijkste uitdaging was om dit proces sneller te maken en daarmee de kosten te verlagen.

Sinds afgelopen december maken wij gebruik van een centraal informatiesysteem van waaruit wij gemakkelijk alle WordPress websites kunnen voorzien van updates. Dit informatiesysteem geeft ons een seintje, indien er acties uitgevoerd moeten worden. Op deze manier is het mogelijk om zeer snel een specifieke plugin bij te werken als daar een beveiligingslek in gevonden is.

De bijgewerkte plugins en/of thema’s worden vervolgens automatisch in ons versiebeheersysteem opgeslagen zodat wij dat ook niet meer handmatig hoeven te doen. Handelingen die we voorheen 1 uur in beslag namen, doen we nu in ongeveer 15 minuten.

Grote updates voeren we nog steeds eerst lokaal uit. Hierna kan de klant deze op onze testomgeving testen voordat de updates op de productie omgeving live worden gezet.

Het onderhoud van WordPress websites is bij Sidekick-IT dus in goede handen.